Dagboek

20 juni 2021

We zijn alweer 5 dagen verder. En ik moet het weer zeggen maar er is weer een hoop verandert. Blaffen en grommen word regelmatig geoefend, samen spelen, ons zien, ons horen, heel erg schrikken als iemand ze wakker maakt. Allemaal kleine nieuwe dingen waar we dagelijks van genieten. We zijn naar de IKEA geweest, en hebben allemaal leuk speelgoed gekocht voor als ze straks de werp kist uit groeien. De weeg momenten hebben we niet meer elke dag maar ongeveer om de dag wat jullie misschien ook al is opgemerkt. Ook zijn de nageltjes weer geknipt, en worden ze morgen ontwormt. Verder is het ontzettend warm op het moment, en ook de pupjes vinden dit! We hebben een koelmat neergelegd, en wat koelelementen omwikkeld in een handdoek. En we merkte gelijk dat ze hier tegen aan en op gingen liggen!  En nog heeeeel veel foto's van de pupjes, dat word ook steeds lastiger om te maken hihi.

15 juni 2021


Vandaag 2 weekjes oud! En er ontzettend veel verandert. De oogjes zijn nu bij alle pupjes open en echt lopen op 4 pootjes word nu ook af en toe gedaan (met vallen en opstaan haha). Poepen als een echt hondje is ook iets nieuws, en blaffen met wat gegrom. Ook kunnen we de stamboom namen bekend maken. We hebben voor een thema gekozen, we zijn groot fan van de serie Bridgerton en vandaar de keuze voor het thema Bridgerton! 

De serie Bridgerton speelt zich af in het begin van de 19e eeuw. Acht hechte broers en zussen van de familie Bridgerton zoeken liefde en geluk binnen de Londense high society. 

Je hebt verschillende families die in deze serie spelen, deze namen hebben wij gebruikt voor de pups.

Reu:

  • Fay's Fairy Tail Lord Featherington
  • Fay's Fairy Tail Prince Friedrich
  • Fay's Fairy Tail Sir Granville
  • Fay's Fairy Tail Duke of Hastings

Teef:

  • Fay's Fairy Tail Lady Bridgerton
  • Fay's Fairy Tail Lady Whistledown

 

11 juni 2021

Vanochtend is Lucy naar de dierenarts geweest voor een check-up na de keizersnede. En het gaat helemaal goed met Lucy! Dus dat is een fijne bevestiging. We zagen de oogjes al iets losser worden en de oortjes ook wat meer open, maar nog niks open. Maar vanmiddag/vanavond zijn er al bij een aantal pupjes de oogjes te zien!! Dus dit is een leuke stap! De oogjes zullen dus deze dagen verder open gaan, maar als ze 2 a 3 weken oud zijn kunnen ze er pas echt mee ''zien''. Ook hebben we vanavond de nageltjes geknipt en dit ging erg goed. De pupjes waren best relaxed dus dit ging erg snel. Ook hebben we ze weer gewogen, en sommige pupjes zijn nu zelfs al een kilo. 

10 juni 2021

De kleine frutsels doen het goed. Er is een nieuw dingetje bij gekomen! Kleine grommetjes, die hoor je nu af en toe plots en het is zo schattig!! We hebben voor Lucy eenkoel bandana gekocht, die we af en toe met dit ontzettende warme weer omdoen. Pupjes verzorgen in deze bloedhitte is natuurlijk erg zwaar. Morgen gaat Lucy even naar de dierenarts om haar keizersnede ''wond'' na te laten kijken, is niks aan de hand maar dat hoort er bij even een check-up. Verder heb ik (Fay) een nieuwe lens voor mijn camera, en die heb ik even uitgetest op pupje groen, geel, roze en Lucy. Zie foto's voor het resultaat. Vlinder en Paige zijn af en toe ook geïnteresseerd in de pupjes, ze komen dan ook af en toe even snuffelen. Maar niet te dichtbij want dat vinden ze nog een beetje spannend, die gekke wezentjes zijn natuurlijk ook heel eng. 

8 juni 2021

De pupjes zijn alweer 1 week oud. Ze groeien als kool, als je naar het groei schema kijkt zie je dat de lijn goed omhoog gaat. De moedermelk is vast erg voedzaam.  Ze veranderen met de dag, ze beginnen wat meer geluid te maken en tijgeren razend snel door de werpkist. We hebben ook alle bandjes vervangen omdat ze zo hard groeien waren deze alweer te klein. Nu hebben ze bandjes die makkelijk vergroot kunnen worden, in mooie neon kleuren. 

6 juni 2021


De pupjes zijn nu 6 dagen oud. Ze groeien ontzettend hard! Ze laten af en toe wat meer van zich horen en ze beginnen steeds iets meer op een hondje te lijken.  De oogjes en oortjes zitten natuurlijk nog dicht, deze gaan in week 2 en 3 open en dan is de rust voorbij haha. We genieten ontzettend van onze pupseltjes. Lucy is een lieve mama ze houdt ze netjes schoon en als ze even piepen komt ze gelijk bij ze liggen, ze komen niks te kort! Ook wil ik jullie nog even onze mooie werpkist laten zien (zie foto's) die heeft mijn vader gemaakt met ons logo en naam er bij, hoe gaaf is die?! Verder wil ik jullie natuurlijk even overloaden met mega veel schattige foto's. 

 

1 juni 2021

 4:45 is het eerste pupje geboren, een lever reutje! Daarna volgde al snel pup 2 en 3 een zwart teefje en een lever reutje. Daarna even niks, 6:15 volgde pup 4 en 5 kort achter elkaar een lever reutje en een lever teefje. Even opgelucht dat de eerste pupjes gezond en wel er uit zijn gekomen! Na wat rust kwam de volgende pup om 7:14 een zwart reutje! Daarna was het 2 uurtjes redelijk rustig, tijdens de echo zijn er 7 geteld, dus rustig afwachten of er nog weeën komen. Na een tijdje werd Lucy onrustig en kwamen er weer wat weeën, maar niet heel heftig. Na een tijdje twijfelen toch maar de dierenarts gebeld. Gelijk met pups en al naar de dierenarts. De dierenarts voelde 2 pootjes maar kreeg de pup er niet met wat hulp uit, dus helaas moest er een keizersnede komen.. Het was ontzettend spannend, komt Lucy er goed uit, zou het pupje het nog redden. Toen kwam het slechte nieuws, een lever teefje helaas overleden. Maar met Lucy gaat het goed! Om 6 uur waren we dan eindelijk weer thuis, Lucy en pups herenigd.

Het was een heftige rollercoaster en we moesten echt wel even bijkomen. Maar zijn ontzettend blij met onze 6 pupjes.