Dagboek

15 augustus 2021

Het is alweer een tijdje geleden dat het dagboek is bijgewerkt. En dat heeft natuurlijk een reden. Alle pupjes zijn naar hun forever home! En daarna hebben wij heerlijk genoten van onze eigen pupjes en vrije tijd hihi. Beer (pupje geel) is nog een weekje langer gebleven, en die is heerlijk mee gegaan naar alle socialisatie activiteiten. 

Jip (pupje Blauw) is vorige week maandag opgehaald door zijn nieuwe baasjes. En is nu alweer bijna 2 weekjes in zijn nieuwe huis. En hij doet het ontzettend goed! Jip blijft lekker in de buurt, dus die gaan we nog regelmatig zien. Ook zit hij in het train groepje waar wij ook bij zitten, dus super leuk!

We zijn met Beer, Suus en Flora nog naar de diertjes geweest in de dierenweide. En dat vonden ze heel erg leuk maar ook een beetje spannend. Ook hebben we geoefend op de markt en het terras, en dat deden ze zo goed! Heerlijk slapen onder de tafeltjes. En we zijn weer naar de plas geweest! Alle 3 de pupjes hebben gezwommen!! Wat was het heerlijk. 

Zondag is Beertje opgehaald door zijn nieuwe baasjes, die niet konden wachten. Ook hij krijgt niet lekker alle aandacht!

We hebben al heel wat updates gekregen van de nieuwe baasjes. En het gaat super goed met ze! Wat zijn we blij dat ze het zo goed doen, en ook ontzettend blij met hun nieuwe baasjes.  Hier een aantal foto's van alle pupjes bij hun eigenaar

De foto's van de fotoshoot druppelen ook binnen, en die zal ik binnen kort een beetje delen. Want ze zijn heel erg gaaf geworden! We zijn super trots op al onze kleintjes. En zijn nu heerlijk aan het genieten van onze Flora en Suus.

1 augustus 2021

Donderdag zijn we naar de plas geweest! Met alle pups en Lucy en Vlinder in de auto. Op de heenweg weer een mooi concert. Daar aangekomen was het eerst nog even spannend (sommige pups verstoppen zich nog onder de kinderwagen), maar al snel gingen ze Lucy en Vlinder achterna. Lekker met de pootjes in het water. En er hebben er zelfs 3 gezwommen! Flora, Jip en Jack, die hadden de smaak al snel te makken. Heel schattig. Op de terug weg in de auto waren ze moe en dus ook muis stil haha. Dat hebben we nog niet mee gemaakt :p


Zaterdag en vandaag hebben 2 pupjes het nest al verlaten.. Ze gaan een nieuw avontuur tegemoet. Met enorme leuke baasjes, die alles over hebben voor de pupjes. Gisteren is Ollie(pupje groen) weg gaan, de eerste en dus extra spannend voor ons. Met een brok in onze keel hebben we afscheid van hem genomen, natuurlijk gaan we Ollie nog terug zien en houdt zijn baasje Wilma ons op de hoogte :)

Wilma kreeg een heel pakketje mee naar huis. 

Ollie met zijn baasje Wilma

Eerste nacht gelijk doorgeslapen!

Gister is ook Suus van mij (Fay) voor het eerst mee naar huis gegaan. Natuurlijk een beetje anders. Want Suus loopt nu ik dit schrijf gewoon weer gezellig bij haar broers en zus. Suus vind het helemaal gezellig in haar nieuwe huis, en vooral Vlinder is natuurlijk geweldig. Ze spelen al heel lief samen, en de eerste nacht is ook goed verlopen. Ik moest er 1x uit voor een plas. 

Suus met baasjes Fay en Kevin (ik wilde ook graag een gezinsfoto hihi)

Lekker spelen met Vlinder

Samen aan de riem lopen

Lekker liggen op de koelfles

En vandaag is Jack(pupje oranje) mee gegaan met zijn nieuwe baasjes. Hij is lekker slaperig mee de auto in gegaan, en ging zelfs onderweg lekker slapen. We gaan lekkere dikke grote Jack enorm missen, het is een lekker ventje. Maar ook hij heeft 2 geweldige baasjes gekregen. 

Jack met baasje Sarah en Mark 

Lekker slapen op de achterbank

Jack zijn pakketje 

Zijn nieuwe huis ontdekken

Morgen gaan Jip (pupje blauw) naar zijn nieuwe baasjes. En dan hebben we er nog maar 3.. Het is nu met 4 al best een beetje leeg en  rustig zo, Wat gaan we ze missen, maar ieder pupje krijgt nu lekker veel aandacht. En dat is heel erg fijn! Beer(pupje geel) blijft een weekje langer, dus daar gaan we nog heerlijk van genieten. 

28 juli 2021

De laatste week is aangebroken. En ik heb dan ook de laatste kop foto's gemaakt. En ik moet zeggen, ze zijn weer heeeeel schattig geworden. Ik heb bij elke pup de roepnaam gezet. 

Beer

Jack

Flora

Suus

Jip

Ollie

Gisteren zijn we met het hele grut naar het park geweest. In de auto en de kinderwagen en de grote honden. Zo leren ze weer van een autoritje. 3 hebben aan een lijntje gelopen en de andere 3 in de kinderwagen. Ging super! Op het grotere veld allemaal los, en dan gaan ze heel hard rennen. Ontzettend leuk om te zien. En ook lekker spelen met de grote honden, er kwam ook nog een grote hond langs dus dat was ook nog erg interessant. Vandaag zijn we naar het park iets dichterbij gewandeld 3 pupjes aan de lijn en 3 pupjes in de wagen weer, en ze doen het super goed aan de lijn! Onderweg komen we van alles tegen, een rivier kreeftje, een kat, bruggetjes, naaktslakken. Op het grote veld mochten ze weer allemaal los en konden ze lekker al hun energie kwijt. Nu liggen ze weer lekker languit binnen, even rust pff haha. 

25 juli 2021

Vandaag hebben we een klein voorproefje van de fotoshoot gekregen! En ze zijn nu al zo mooi!! Dit willen wij natuurlijk delen:

Ook hebben we vandaag de water sproeier buiten gezet! En wat hadden ze een lol, weer heerlijk spelen met het water. Ollie (pupje groen) vond het nog wel een beetje spannend en ging onder een stoel zitten, maar met wat overtuiging vond ook hij het water leuk! 

24 juli 2021

Donderdag hebben we de puppy's test gehad! Het was erg warm en zonnig, dus de pupjes hadden het erg warm. We hadden wat bevroren flessen en koel elementen mee genomen, gelukkig gingen ze daar lekker op liggen en viel het zo wel mee. Elk pupje deed het ontzettend goed! We hebben dan ook na de test besproken welk pupje naar wie gaat, we hebben er goed over na gedacht maar wij denken dat we de goede matches hebben gemaakt! En alle toekomstige baasjes zijn er gelukkig helemaal blij mee! Nu heeft elk pupje een roepnaam :) 

Reutje geel heet Beer
Reutje oranje heet Jack
Reutje groen heet Ollie
Reutje blauw heet Jip
Teefje licht roze heet Flora
Teefje donker roze heet Suus

Na de puppy test waren ze ontzettend moe en hebben ze heeeel lang lekker geslapen. Even rust haha

Vandaag hebben we een fotoshoot gehad in het park met Margriet Kersbergen fotografie. Het was ontzettend leuk! Erg vermoeiend wel haha, want ja een pupje blijft niet zomaar zitten dus hup elke keer opnieuw. En wat hebben ze een lol gehad, heerlijk op een ruim veld heeel hard rennen en ravotte. En dit was nog vermoeiender dan de puppy test, want heel de middag hebben ze lekker geslapen. 

Volgende week zaterdag gaat de eerst het nest al verlaten. Pfff dat word even slikken hoor, maar super fijn dat alle pupjes naar zo'n goed huisje gaan! Alle pup eigenaren zijn goed voorbereid, en hebben heel erg zin om aan de slag te gaan met hun pupje. Wij gaan ze heeeeel erg missen, en gaan deze week nog even heel erg genieten van de 6 kleine hummeltjes. 

20 juli 2021

Vandaag 7 weken oud. Pff wat gaat de tijd hard zeg.. Ze zitten met dit weer heel de dag lekker buiten, genoeg ruimte om te ravotten en heel hard te rennen. Ook gaat er vaak even een pupje los, en mogen ze lekker met mama spelen en de woonkamer verkennen. Ook zijn we vandaag wezen oefenen met de halsbandjes en de riempjes, met 3 pupjes in de kinderwagen naar het veldje achter. De ene vond het wat spannender dan de ander, maar ze vonden het erg interessant en leuk! De fietsers en andere hondjes die langs reden en liepen waren ook erg spannend en gek. Ook was het halsbandje wennen, beetje krabben wat moeten we nou weer met zo'n gek ding om ons nek! En dan ook nog eens aan een lijntje haha heel schattig om te zien. 

Reu Geel

Reu Oranje

Teefje licht roze

Teefje donker roze

Reu blauw

Reu groen

18 juli 2021

Het was een heerlijke dag. Ontzettend lekker weer, dus konden we eindelijk de watersproeier neerleggen! Eerst best spannend, maar daarna al snel leuk. Het ene pupje wat sneller dan de andere, maar uiteindelijk iedereen kletsnat haha. Lekker rennen door het water en happen door de waterstralen. Na het watersproeier avontuur waren alle pupjes heel erg moe en zijn ze heerlijk gaan slapen. 

En dus konden wij met de grote meiden naar de plas, waar zei ook lekker konden afkoelen. Terug thuis hebben we de pupjes kennis laten maken met wat pens staafjes. En dit vonden ze heerlijk, met zijn alle kluiven en af en toe er mee vandoor rennen. Want 3 staafjes voor 6 pupjes zorgt voor competitie. 

Ook hebben we af en toe een pupje buiten de ren bij mama gezet, wat ze erg leuk vonden. Lekker spelen met mama en kusjes geven. Het was een geslaagde dag, met veel nieuwe ontdekkingen. 

17 juli 2021

Weer een drukke week gehad. Veel pup bezoek geweest, en langs de dierenarts geweest. De rit naar de dierenarts was een heel concert haha. Ze zaten met zijn alle in de bench en vonden het erg spannend, telkens als er een bocht kwam was het eventjes stil. Bij de dierenarts aangekomen, hadden wij 1 spreek kamer voor ons zelf. De pupjes mochten in de spreekkamer los lopen, alleen gingen ze al snel gelijk slapen zo moe waren ze van de rit. We gingen telkens met 1 pupje naar de andere spreekkamer om een gehele gezondheid check te ondergaan, en getiterd te worden. De pupjes deden het ontzettend goed! Ze waren heel erg braaf en kern gezond!! Verder hebben ze tussen de buien door heerlijk buiten gespeeld en worden ze steeds wilder, ze zitten vol energie. Met de voeding gaat het nu ook ontzettend goed, ze krijgen nu 5 keer per dag ver voer in ieder zijn eigen bakje. 
 

11 juli 2021

Daar zijn we weer met een leuke update!! Elke pup heeft zijn stamboom naam gekregen en dat willen we natuurlijk heel graag delen. En daar hoort natuurlijk een ontzettende schattige foto bij! Dus wij stellen jullie voor:

Fay's Fairy Tail Sir Granville

Fay's Fairy Tail Duke of Hastings

Fay's Fairy Tail Lady Bridgerton

Fay's Fairy Tail Lady Whistledown

Fay's Fairy Tail Lord Featherington

Fay's Fairy Tail Prince Friedrich

10 juli 2021

5 en een halve week zijn ze alweer. En wat zijn we er druk mee haha. Het zijn nu hele drukte makertjes geworden. Wild spelen en een hoop herrie maken, overal aan knagen en alles is interessant! Dus wennen aan de woonkamer, buiten, de andere honden dat is gebeurt deze week!

Maandag is de chipper langs geweest, en wat zijn we trots. Geen kick gaven ze, we hadden ze vooraf lekker buiten gezet buiten lekker spelen in de tuin. Ze waren dus al erg moe toen de chipper kwam. Ze gaven dan ook geen reactie tijdens het chippen en waren erg relaxed, daarna nog even een wattenstaafje in de bekjes voor het DNA test  ze vonden het allemaal prima!

Ook deze week goed op het voer gezet, ze krijgen nu geitenmelk met rijstenpap en vlees. 4 keer per dag krijgen ze dit nu en ze vinden het heeeeeeerlijk! Ook geeft Lucy nog af en toe melk.

Donderdag voelde 1 van de kleintjes zich niet zo lekker, veel spugen en aan de diarree. We maakte ons natuurlijk ontzettend zorgen, dus hup gelijk de dierenarts gebeld waar we gelijk terecht konden. Daar kreeg het pupje een anti braak middel en wat vocht onder de huid. Nadat we thuis kwamen, gelijk gaan slapen. En hij knapte al snel op! Helemaal opgelucht... Gelukkig viel alles mee...

Het zijn zulke leuke pupjes! Stuk voor stuk heerlijke hondjes, we zijn op allemaal verliefd! Stiekem willen we ze natuurlijk allemaal houden haha, nee hoor grapje toekomstige baasjes maak je maar geen zorgen!! Lekker tieren, herrie maken en de boel verbouwen, daar zijn ze nu heeeeel goed in haha. 

4 juli 2021

Zo weer eens even een update! Het is zo druk nu met alle pup bezoeken, en ze worden groter dus we zijn er wel een stukkie drukker mee natuurlijk. Dus dan schiet het dagboek er nog wel eens bij in. Vandaag zijn ze voor het eerst naar buiten geweest! We hebben een stukje echt gras neergelegd, en het was heel gek en leuk voor ze haha. Eerst nog voorzichtig snuffel en daarna heerlijk rennen en spelen! Geweldig om te zien. Ook hebben ze vorige week voor het eerst melk met pap gekregen, en vandaag zelfs met wat puppen pathé er door. Ze vonden het heerlijk. Morgen komt de chipper langs en moeten ze weer ontwormt worden. Dus weer een druk en spannend dagje! Ook hebben we van de week weer de wekelijkse foto gemaakt. En je ziet flink verschil!

Reutje groen

Reutje blauw

Reutje oranje

Reutje geel

Teefje licht roze

Teefje donker roze

27 juni 2021

De pups hebben meer ruimte! We hebben de werpkist weg gehaald, en hekjes er voor in de plaats neergezet. De pups hebben nu een stuk meer ruimte gekregen, ze beginnen al echt te spelen en veel te bewegen dus deze ruimte hebben ze ook zeker nodig. Dus nu konden eindelijk onze leuke spulletjes neergezet worden. Verder gaat het zo ontzettend goed met ze, de tandjes beginnen bij elke pup door te komen en we zijn de 2 kilo gepasseerd! Ook zijn alle toekomstige pup eigenaren langs geweest, en betere baasjes kunnen we niet wensen! En ze hebben zelfs al een baby ontmoet, dus hier wennen ze ook al lekker aan :) Ook zijn we ontzettend verwend of naja de pups en Lucy met lekkernijen en speeltjes. Ontzettend leuk!!

23 juni 2021

Maandag zijn de pups ontwormt, en dat ging verassend goed. Ook zijn de eerste toekomstige baasjes op bezoek geweest, en de rest volgt deze week. Dus dat is alleen maar ontzettend gezellig, voor ons en de pupjes, want die vinden al die aandacht wel fijn. Ook is het eindelijk gelukt om van ieder apart een leuke foto te maken. Dit gaan we wekelijks maken zodat we ze zien groeien. Het zijn al zulke knapperds, en je ziet ook steeds meer de verschillende koppies. Ook kwam Roos op bezoek, Lucy haar labrador vriendin, die erg enthousiast is naar de pupjes toe. Vlinder begint ook steeds meer interesse te tonen, en Paige komt dagelijks even buurten hoe het met de kleintjes gaat. Ook hebben we een toiletje in de werpkist gezet(zie foto's) waar ze af en toe op plassen en poepen. 

Reutje blauw

Reutje oranje

Reutje geel

Reutje groen

Teefje donker roze

Teefje licht roze 

20 juni 2021

We zijn alweer 5 dagen verder. En ik moet het weer zeggen maar er is weer een hoop verandert. Blaffen en grommen word regelmatig geoefend, samen spelen, ons zien, ons horen, heel erg schrikken als iemand ze wakker maakt. Allemaal kleine nieuwe dingen waar we dagelijks van genieten. We zijn naar de IKEA geweest, en hebben allemaal leuk speelgoed gekocht voor als ze straks de werp kist uit groeien. De weeg momenten hebben we niet meer elke dag maar ongeveer om de dag wat jullie misschien ook al is opgemerkt. Ook zijn de nageltjes weer geknipt, en worden ze morgen ontwormt. Verder is het ontzettend warm op het moment, en ook de pupjes vinden dit! We hebben een koelmat neergelegd, en wat koelelementen omwikkeld in een handdoek. En we merkte gelijk dat ze hier tegen aan en op gingen liggen!  En nog heeeeel veel foto's van de pupjes, dat word ook steeds lastiger om te maken hihi.

15 juni 2021


Vandaag 2 weekjes oud! En er ontzettend veel verandert. De oogjes zijn nu bij alle pupjes open en echt lopen op 4 pootjes word nu ook af en toe gedaan (met vallen en opstaan haha). Poepen als een echt hondje is ook iets nieuws, en blaffen met wat gegrom. Ook kunnen we de stamboom namen bekend maken. We hebben voor een thema gekozen, we zijn groot fan van de serie Bridgerton en vandaar de keuze voor het thema Bridgerton! 

De serie Bridgerton speelt zich af in het begin van de 19e eeuw. Acht hechte broers en zussen van de familie Bridgerton zoeken liefde en geluk binnen de Londense high society. 

Je hebt verschillende families die in deze serie spelen, deze namen hebben wij gebruikt voor de pups.

Reu:

  • Fay's Fairy Tail Lord Featherington
  • Fay's Fairy Tail Prince Friedrich
  • Fay's Fairy Tail Sir Granville
  • Fay's Fairy Tail Duke of Hastings

Teef:

  • Fay's Fairy Tail Lady Bridgerton
  • Fay's Fairy Tail Lady Whistledown

 

11 juni 2021

Vanochtend is Lucy naar de dierenarts geweest voor een check-up na de keizersnede. En het gaat helemaal goed met Lucy! Dus dat is een fijne bevestiging. We zagen de oogjes al iets losser worden en de oortjes ook wat meer open, maar nog niks open. Maar vanmiddag/vanavond zijn er al bij een aantal pupjes de oogjes te zien!! Dus dit is een leuke stap! De oogjes zullen dus deze dagen verder open gaan, maar als ze 2 a 3 weken oud zijn kunnen ze er pas echt mee ''zien''. Ook hebben we vanavond de nageltjes geknipt en dit ging erg goed. De pupjes waren best relaxed dus dit ging erg snel. Ook hebben we ze weer gewogen, en sommige pupjes zijn nu zelfs al een kilo. 

10 juni 2021

De kleine frutsels doen het goed. Er is een nieuw dingetje bij gekomen! Kleine grommetjes, die hoor je nu af en toe plots en het is zo schattig!! We hebben voor Lucy eenkoel bandana gekocht, die we af en toe met dit ontzettende warme weer omdoen. Pupjes verzorgen in deze bloedhitte is natuurlijk erg zwaar. Morgen gaat Lucy even naar de dierenarts om haar keizersnede ''wond'' na te laten kijken, is niks aan de hand maar dat hoort er bij even een check-up. Verder heb ik (Fay) een nieuwe lens voor mijn camera, en die heb ik even uitgetest op pupje groen, geel, roze en Lucy. Zie foto's voor het resultaat. Vlinder en Paige zijn af en toe ook geïnteresseerd in de pupjes, ze komen dan ook af en toe even snuffelen. Maar niet te dichtbij want dat vinden ze nog een beetje spannend, die gekke wezentjes zijn natuurlijk ook heel eng. 

8 juni 2021

De pupjes zijn alweer 1 week oud. Ze groeien als kool, als je naar het groei schema kijkt zie je dat de lijn goed omhoog gaat. De moedermelk is vast erg voedzaam.  Ze veranderen met de dag, ze beginnen wat meer geluid te maken en tijgeren razend snel door de werpkist. We hebben ook alle bandjes vervangen omdat ze zo hard groeien waren deze alweer te klein. Nu hebben ze bandjes die makkelijk vergroot kunnen worden, in mooie neon kleuren. 

6 juni 2021


De pupjes zijn nu 6 dagen oud. Ze groeien ontzettend hard! Ze laten af en toe wat meer van zich horen en ze beginnen steeds iets meer op een hondje te lijken.  De oogjes en oortjes zitten natuurlijk nog dicht, deze gaan in week 2 en 3 open en dan is de rust voorbij haha. We genieten ontzettend van onze pupseltjes. Lucy is een lieve mama ze houdt ze netjes schoon en als ze even piepen komt ze gelijk bij ze liggen, ze komen niks te kort! Ook wil ik jullie nog even onze mooie werpkist laten zien (zie foto's) die heeft mijn vader gemaakt met ons logo en naam er bij, hoe gaaf is die?! Verder wil ik jullie natuurlijk even overloaden met mega veel schattige foto's. 

 

1 juni 2021

 4:45 is het eerste pupje geboren, een lever reutje! Daarna volgde al snel pup 2 en 3 een zwart teefje en een lever reutje. Daarna even niks, 6:15 volgde pup 4 en 5 kort achter elkaar een lever reutje en een lever teefje. Even opgelucht dat de eerste pupjes gezond en wel er uit zijn gekomen! Na wat rust kwam de volgende pup om 7:14 een zwart reutje! Daarna was het 2 uurtjes redelijk rustig, tijdens de echo zijn er 7 geteld, dus rustig afwachten of er nog weeën komen. Na een tijdje werd Lucy onrustig en kwamen er weer wat weeën, maar niet heel heftig. Na een tijdje twijfelen toch maar de dierenarts gebeld. Gelijk met pups en al naar de dierenarts. De dierenarts voelde 2 pootjes maar kreeg de pup er niet met wat hulp uit, dus helaas moest er een keizersnede komen.. Het was ontzettend spannend, komt Lucy er goed uit, zou het pupje het nog redden. Toen kwam het slechte nieuws, een lever teefje helaas overleden. Maar met Lucy gaat het goed! Om 6 uur waren we dan eindelijk weer thuis, Lucy en pups herenigd.

Het was een heftige rollercoaster en we moesten echt wel even bijkomen. Maar zijn ontzettend blij met onze 6 pupjes.